Pages

4 Eylül 2012 Salı

Samsung'un en son dokunmatik telefonları

Samsung dokunmatik cep telefonu modelleri öncesinde dokunmatik telefonların genel tarihine bir bakmak lazım. Sizin için hazırladığımız özel makalemizi sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.


2000'lerin ikinci yarısı ile dokunmatik telefonlar oldukça popüler oldu. Bu dönemde Samsung genelde kayan kapaklı cep telefonları ile zirvedeydi. Önce pocket pc yani cep bilgisayarı olarak ortaya çıkan dokunmatik telefonlar genelde bir kalem ile kullanılmaktaydı.

Stylus kalem olarak geçen bu kalemler aslında ekrana dokunarak değil tıklanarak işlem yapıyorlardı. Özellikle tuşsuz olan modellerde yazı yazmak rakam tuşlamak küçük ekranların içindeki küçük klavyelerde oldukça güç bir işlemdi.

Bu kalemler yerlerini 2000'lerin ikinci yarısında apple önderliğinde çıkan iphone çılgınlığı ile dokunmatik telefonlara bıraktı. Büyük kapasitif ekranlar artık direk parmak dokunuşları ile kontrol edilebiliyordu. Bu yeni nesil telefonların ihtiyaç duyduğu hassas lcd led ekran ihtiyacı Samsung için önemli bir atağın kaynağıydı.

Dünyanın önde gelen lcd led panel üreticilerinden olan Samsung zaten hali hazırda bir çok büyük firmanın ekranlarını üretiyordu. Artık bu ürettiği ekran teknolojilerini kendi telefonlarına taşıyan Samsung pazardaki konumunu değiştirmeye başladı. samsung dokunmatik cep telefonu modelleri nin çıkış yapması için Android işletim sisteminin yükselişi gerekliydi.

Samsung ilk nesil dokunmatik cep telefonu modellerinde yaptığı hatalardan çıkardığı dersler ile yeni nesil telefonlarında çıtayı yükseltti. Led ekranlı, hafif, ince, donanımı güçlü telefonlarını Android işletim sisteminin gücü ile birleştirdi ve büyük bir ivme kazandı. Artık dokunmatik cep telefonları akıllı telefon olarak pazarlanmaktaydı. Ve samsung dokunmatik cep telefonları, iphone'un sektördeki hakimiyetine büytük darbe vurdular.
samsung galaxy s3 modelleri samsung dokunmatik cep telefonu modeli























0 yorum:

Popüler Kayıtlar

Arşiv